## HANDS-ON CRITICAL CARE:



# TAKING ACTION AT THE BEDSIDE

Society of Critical Care Medicine

DATE:

TIME:

LOCATION:

10/21/23

7:30 AM - 5:00 PM

Renaissance Orlando at Sea World

**REGISTRATION:** 

https://bit.ly/FLChapterAnnualSymposium

**KEYNOTE SPEAKER:** 

Dr. Jose Pascual, MD, PhD, FRCS(C), FACS, FCCM, incoming SCCM Secretary on

Early bird pricing ends Sept. 1st!

TBI Care in the ICU

#### NETWORKING

Please join us at the hotel the night before for a FREE social networking event. Room block: https://book.passkey.com/go/SCCMFloridaChapter

Friday, October 20<sup>th</sup>, 2023 at 7:00 PM Renaissance Orlando at Sea World 6677 Sea Harbor Dr, Orlando, FL 32821

#### **ABSTRACT SUBMISSION**

Deadline to submit abstracts: August 4th

Abstracts are still encouraged even if presenting at another conference (such as SCCM Congress, etc.)

Free registration for Star Research Presenters





### Society of Critical Care Medicine Florida Chapter Annual Symposium Saturday, October 21, 2023

	Registration
7:30 am	Registration Opens
7:30 am - 8:00 am	Breakfast

7:30 am – 8:00 am	Breakfast	
Hands-On Critical Care: Taking Action at the Bedside		
8:00 am – 8:15 am	Welcome and Opening Session Speaker: Bob Cambridge, DO, MPH, FCCM	
8:15 am – 9:15 am	Keynote Address (1h CE)  TBI care in the ICU  Speaker: Jose Pascual, MD, PhD, FRCS(C), FACS, FCCM	
9: 15 am – 10:00 am	Bedside Ultrasound in the ICU (0.75h CE) Speaker: David Bostick, MD	
10:00 am – 10:30 am	Break / Exhibits	
10:30 am – 11:00 am	Utilization of TEG in Critically III Patients (0.5h CE) Speaker: James Priano, PharmD, BCPS, BCEMP	
11:00 am – 12:00 pm	Telemedicine in the ICU: A multidisciplinary panel discussion (1h CE) Speaker: Whitney Gibson, PharmD, BCCCP, Robert Stein, MD, and Kerri Blaney, RN	
12:00 pm – 1:00 pm	Lunch / Exhibits / "Bring an App to Share" Networking Session	
1:00 pm – 1:45 pm	STAR Research Snapshot Presentations (3 @ 15min each) (0.75h CE)	
1:45 pm – 2:30 pm	Poster Rounds / Exhibits	
2:30 pm – 3:30 pm	Brain Death in FL (1h CE) Speakers: Amay Parikh, MD, MBA, MS, and Bobby Nibhanipudy, MD	
3:30 pm – 3:45 pm	Break / Exhibits	
3:45 – 4:15 pm	Critical Care Beyond the ICU (0.5h CE) Speaker: Radhames Ramos De Oleo, MD, MPH, MBA, FACP	
4:15 – 4:45 pm	Stop the Bleed (non-CE accredited) Speaker: Marcia Johansson, DNP, ACNP-BC, FCCM, FAANP	
4:45 – 5:00 pm	Awards, Wrap Up and Closing Remarks Speaker: Bob Cambridge, DO, MPH, FCCM	

